top of page
Historie

Området i og omkring Bruunshåb er rig på historie. Lige fra bakkede istidslandskaber, gravhøje med flere tusinde år på bagen, et unikt kulturhistorisk miljø fra 1800- og 1900-tallet,  parcelhusbyggeboom, skolebyggerier og så til Viborgs seneste satsning på bosætningsområdet i naboområdet Arnbjerg. Bruunshåb og omegn er således kilde til en mangfoldig historie om Danmark og de borgere, der har beboet og skabt - og fortsat skaber byen. 

 

Vil du være med til at samle historierne sammen og lave en overskuelig og tilgængelig tekst om byen eller enkelte byggerier eller historier, hører vi gerne fra dig her.

Tanken er, at lave en minihistorie på max en  halv A4-side krydret med billeder og kort, der så kan linke videre til eksterne hjemmesider og bøger, hvor historierne er mere detaljeret beskrevet og hvor man kan fordybe sig yderligere.

Måske kan man huske historien selv, eller måske kan man dykke ned i historien i fællesskab med andre og hjælpe hinanden med arbejdet.

Emner som kunne være spændende at få beskrevet kunne være: Papfabrikken, Asmild Kirke, Arbejderhusene på Vinkelvej, Den gamle Skole, Jernbanen, Gravhøjene, plantagen/heden, istidslandskabet, Købkes Sommerhus/heksens hus, parcelhusopblomstringen, Forsamlingshuset, Møllehøjhallen etc. Fortsæt selv listen.

Beskrivelserne af Bruunshåbs historie er led i byens 200-års jubilæum i 2022, og er et initiativ til at aktivere borgerne i Bruunshåb om vores fælles historie.

Vi håber at høre fra jer!

 

 

 

bottom of page